Obnova zahrady MŠ DUHA v Soběslavi

Zahrada sedmi barev

5. 4. 2017

Mateřská školka Duha v Soběslavi se rozhodla svou stávající zahradu více zaměřit na kontakt a péči dětí o přírodu, rozšíření polytechnických dovedností a experimentování. Tyto a další činnosti má umožnit nové pojetí zahrady, které koncem března představili rodičům architektka Lucie Pavlíčková a designér Lukáš Urbanec.

Děti by kromě rozvoje pohybových dovedností měly mít nově více možností kutit, poznávat přírodu, pěstovat, objevovat a rozvíjet své konstruktivní dovednosti. Koncept sedmi různých zón zahrady spojených symbolikou barev duhy člení prostor podle typu činností na místo společného setkávání, dílnu, stavbu, farmu, oázu, les a venkovní učebnu s pokladem v podobě poznání.

Na 8. dubna připravila školka ve spolupráci s partnery celodenní benefiční akci, plnou dětských vystoupení, hudby a divadla. Návštěvníci si budou moci zakoupit originální výrobky na zdejším jarmarku nebo ochutnat dobroty domácí produkce. Výtěžek půjde na obnovu Zahrady sedmi barev, kterou zároveň podporujeme v programu Zahrada hrou.

Z nadačního příspěvku může školka získat finance do celkové výše 800 tisíc korun.

fotogalerie